Matsamtalet

Vi på Lantmännen vill att fler ska tänka på vad vi äter och var maten kommer ifrån! Vi måste alla äta så låt oss tala om det med varandra. Vid köksbordet, i butiken och på jobbet – hela vägen från jord till bord. Finns det egentligen ett viktigare samtalsämne än mat?

Därför har vi startat Matsamtalet, en podcast om mat, där matprofilerna Sigrid Bárány, Tommy Myllymäki och Richard Tellström pratar om mat ur ett brett perspektiv och många olika synvinklar. Det kan handla om råvaror, smaker, mat på krogen och hemma, mat då och nu, lärkrutor, matproduktion, matlagningstips och en hel massa annat – diskussioner om mat som vi hoppas ska sprida matlust och engagemang.

Välkommen in i samtalet!

Lyssna på senaste avsnittet - Sköna böna

Sköna bönor! Små men naggande goda, fulla med nyttigt och gott. Sigrid, Tommy och Rickard pratar om bönor, men även ärtor, linser och några gryn.

Vilken soppa!

Vad serveras varm eller kall, och till förrätt, varmrätt eller dessert? Med minimalt svinn pratar Tommy, Sigrid och Rickard om soppa på riktigt.

Mer om avsnitt 75

#nofilter

Har snyggmaten på Instagram förstört den goda men fula vardagsmaten? Kalops ger inga likes. Lyssna när Tommy, Sigrid och Rickard äter med ögonen.

Mer om avsnitt 74

Nätmat

Enklare och godare mat och markservice i vardagen på webben? Tommy, Sigrid och Rickard surfar hungrigt ut på internet efter den bästa nätmaten!

Mer om avsnitt 73

Tävlingsmat

Två av Sveriges bästa smaklökar Sigrid Bárány och Tommy Myllymäki pratar om tävlingsfat, maten i TV, nerver och hur god är tävlingsmaten?

Mer om avsnitt 72

Mytiska matmissar

Matsamtalet denna vecka uppmanar till att våga misslyckas i köket! De absolut godaste smakerna kan uppstå när du tar ut svängarna och tänker utanför receptet. Chips, tjälknöl, ostbågar och tofu är...

Mer om avsnitt 71

Fantastiska Fiskar

Matsamtalet agnar krokarna och kastar sig ut i fiskdisken! Inte mycket i matväg slår dagsfärsk fisk med skirat smör, citron och potatis. Men även sidfläsk, rödbetor och tapenade passar utmärkt till...

Mer om avsnitt 70

Burgare

Vad vore en sommar utan burgare på grillen? Här pratar Sigrid och Johan om maträtten som de flesta av oss älskar. Kött, halloumi, fisk, eller svamp - vad du än väljer mellan bröden är burgaren allt...

Mer om avsnitt 69

Tugga hållbart

Veckans avsnitt gör det lätt(are) att äta rätt(are). Det pratas certifieringar och både nya och gamla odlingsmetoder. Dessutom får du tips från en av Sveriges miljömäktigaste personer, Lantmännens...

Mer om avsnitt 68

Comfy vego

I veckans avsnitt är det vegetarisk mat som diskuteras. Det pratas vego på finkrog, vegetarisk bakfyllemat och lättlagad vego när inspirationen tryter. Dessutom får du tips om var du hittar umami –...

Mer om avsnitt 67

Pizza

I veckans avsnitt pratar Siri och Johan pizza från kant till kant, pizzor med spännande topping och hur du piffar till hämtpizzan. Mästerkock-vinnaren Sandra Mastio är gäst och tipsar om ugnen,...

Mer om avsnitt 66

Pulvermat

I veckans avsnitt av Matsamtalet blir det praktiskt och piffigt med mat av pulver. Med lite fantasi går det att spica upp vilken pulvermat som helst, missa inte när Johan och Sigrid provar, pratar...

Mer om avsnitt 65

Bacon

Matsamtalet denna vecka fläskar på och pratar bacon. Gästen Johan Jureskog guidar i baconuniversum. Johan och Sigrid ger sina bästa tips om bacon i maten; bacon på chokladtårta, bacon stekt i sirap...

Mer om avsnitt 64